Na mijn geboorte is mijn naam bekend gemaakt door mijn ouders. Ik heet officieel Max Marius Terenz van Tits. Mijn roepnaam is Max!

Max betekent “de grootste” en “uit het geslacht van Maximus”. Max is een verkorte vorm van de naam Maximiliaan. Deze naam is ontstaan uit de Romeinse geslachtsnaam Maximinianus.

Mijn tweede Latijnse naam Marius betekent “Mannelijk”, en stamt af van een oudromeinse familienaam. Mijn tweede naam is een vernoeming naar mijn Opa, mijn papa’s vader. Mijn opa’s doopnamen zijn officieel Martinus Hermanus Wilhelmus. Zijn roepnaam is Marius.

Mijn derde naam Terenz is een vernoeming naar mijn oma, mijn papa’s moeder. Mijn oma’s doopnamen zijn Theresia Maria. Mijn oma’s roepnaam is Trees. Van Theresia/Trees hebben we “Terenz” gemaakt. De betekenis van de Griekse naam Theresia en (de Duitse naam/vorm) Terenz is “warmte, zomer”, “de jaagster” en “zacht”. Terenz is de mannelijke Duitse verkorte, afleidende vorm van de naam Theresia.

Mijn achternaam is Van Tits. Dat is de achternaam van mijn Papa. De naam Van Tits stamt af van de naam Derksen. Derksen is de meest voorkomende vorm van de patroniemen, die op basis van de Germaanse (voor)naam Diede(rik) is gevormd. Er zijn vele overige vormen van achternamen, die hierop zijn gebaseerd. Van Tits is er een van. De betekenissen zijn “zoon” en/of “machtig en rijk onder het volk”.

Zo! Dit is dus mijn naam! Prachtig toch!