Morgen is Max 3 weken jong.

Die ochtend zal hij al een zware openhartoperatie moeten ondergaan. Ze zullen dan twee zaken aanpakken die niet langer uitgesteld kunnen worden.

Als eerste zullen ze een soort tunnelstructuur verwijderen in de boezem waar de Longader binnen komt. Hierdoor kan het bloed nu niet vrij het hart binnenkomen en stuwt het dus in de longen. Het resultaat hiervan zal zijn de Max één boezem heeft waar zowel het bloed vanuit het lichaam (zuurstofarm) alswel het bloed vanuit de longen (zuurstofrijk) binnenkomt en dat dus met elkaar vermengd wordt. Van daar uit gaat het dan naar de éne hartkamer die het naar zowel het lichaam (aorta) als de longen (longslagader) stuurt.

Het tweede wat ze gaan aanpakken is een bandje om de longslagader plaatsen om ervoor te zorgen dat er niet teveel bloed naar de longen terug gaat en dus genoeg bloed naar het lichaam.

Dit alles is een zeer spannende operatie. Ook de dagen na de operatie zijn spannend voor Max. Wij zijn doodsbenauwd maar weten dat dit moet gebeuren. We hopen dat hij er - door goede werkzaamheden van de hartchirurgen en kindercardiologen - doorheenkomt.

Max, wij zijn bij je...