Max heeft gisteren een stabiele dag gehad. Een paar keer moest wel de beademing wat bijgesteld worden. Bloeddruk, beademing en bloedwaardes waren verder mooi stabiel. 's Avonds net na 10 uur werden we gebeld met de uitslag van de foto van borstkas en buik welke in het begin van de avond gemaakt was. Dit zag er niet goed uit. Er was al eerder de verdenking op wat lucht in de darmen. Er bleek nu veel lucht in de buik te zitten, waarschijnlijk door een gaatje of poreus stukje in de darmen. Dit is waarschijnlijk ontstaan tijdens de infectie rond de jaarwisseling waarbij ook een slechte doorbloeding was van het onderlichaam. Dit was toen ook de reden om snel de vorige operatie voor het beter afstellen van het bandje om de longslagader door te voeren.

Op het UMCG aangekomen is er overleg gevoerd waarbij eigenlijk de enige optie was om direct te opereren. Kijken waar het gaatje zit en daarnaar handelen. Een drain plaatsen om de lucht weg te halen was geen optie omdat daarbij de bron niet wordt aangepakt. Max was de afgelopen dagen voldoende aangesterkt om de operatie aan te moeten kunnen. Langer wachten zou het risiko op infectie alleen maar vergroten waardoor de operatie omstandigheden weer zouden verslechteren. Om middernacht ging Max naar de OK.

Even na één uur kregen we het bericht dat de chirurg klaar was, en een half uurtje later terug zou komen. Net na 2 uur mochten we weer bij hem komen. Het was moeilijk geweest om de bloeddruk te houden tijdens de operatie, dus Max krijgt hier weer medicatie voor. Hij was toen mooi stabiel. De rest van de nacht is hij heel stabiel gebleven. 's Ochtends lag hij rustig rond om zich heen te kijken.

Ons manneke, wat moet jij toch veel meemaken... Je bent het mooiste, liefste, dapperste én sterkste ventje van de hele wereld.

Onze kanjer!