Het grootste probleem van Max op dit moment is de grote hoeveelheid drainvocht van bij de longen.

Het is gebleken dat het drainvocht van bij de longen vanuit de lymfevaten komt. Deze zijn poreus/lek. Dit schijnt vaker voor te komen kort na de geboorte bij kinderen met een aangeboren hartafwijking. Dat kans dat zich dit herstelt is zeer klein omdat de vaatwanden hierbij in aanleg dan al veel dunner zijn dan normaal. Ze scheuren dan eerder verder open door de druk dan dat ze zich herstellen.

Max houdt heel veel vocht vast, met name in het hoofd en bovenlichaam. Na een MRI scan is vandaag een bloedprop gevonden bij een infuuslijn in de ader in de hals. Deze bloedprop zorgt ervoor dat het bloed van het bovenlichaam niet terug kan naar het hart. Het bloed heeft dus deels een andere uitweg gevonden en wel via de lymfevaten. Dat zou ook de reden kunnen zijn dat Max vooral in zijn bovenlichaam veel vocht vasthoudt.

Vandaag heeft Max een middel gekregen om deze bloedprop op te lossen. Dit heeft als risiko dat er stukjes los zouden kunnen schieten met alle gevolgen van dien. Er is echter geen andere oplossing. Het is nu afwachten of de bloedprop oplost en het bloed zijn weg weer kan vervolgen naar het hart. Dit zou de lymfevaten ontlasten waardoor er een kansje is dat deze zich toch zouden kunnen herstellen.

Max verkeerd dus nog steeds in een zéér zorgelijke toestand en het is de komende dagen afwachten hoe dit alles verloopt.

Wel heeft Max vandaag geprobeerd om zijn oogjes wat te openen wanneer hij onze stemmen hoorde. Doordat deze heel erg opgezet waren van het vocht lukte dit maar voor een heel klein kiertje. Het is zo zielig om hem dit te zien proberen, de schat.

Lieve Max, je bent een vechter, je bent onze kanjer.