Max heeft afgelopen nacht en dag en zorgelijke periode doorgemaakt. Zijn bloeddruk was aan het eind van de nacht gevaarlijk naar beneden gegaan en heel moeilijk terug op peil te krijgen. Uiteindelijk lukte dat toch in het begin van de middag. Sinds die tijd is hij weer stabiel.

Er is vanochtend door een kindercardioloog weer een hartecho gedaan en daaruit is gebleken dat de verdeling van de druk naar de longslagader en de lichaamslagader nu beter is dan voor de operatie. Het bandje is dus beter afgesteld. Alle kindercardiologen, de hartchirurgen, de kinderartsen, intensivisten en verpleegkundigen zijn allen zeer betrokken bij Max en volgen hem op de voet, de hele dag door. We zijn zeer onder de indruk van hun gedrevenheid, en teamwork.

Max is nog wel heel erg opgezwollen en hij houdt erg veel vocht vast. Dit moet hij uitscheiden door te plassen en dat is begin van de avond ook beter geworden. Hij scheidt nu ook nog heel veel vocht af door een 3-tal drains die hij heeft, dat ontlast zijn longen in hun werk. De infectie heeft hij gelukkig goed doorstaan en hij is koortsvrij.

Max is nu sinds het eind van de middag weer stabiel. Zijn bloeddruk is goed en hij plast goed. Dit alles wordt natuurlijk ondersteund door een 10-tal medicijnen die hij continue via infuuslijnen krijgt toegediend. Het is nu zaak om die toch (heel) langzaam af te bouwen en te kijken of hij dit kan hebben. Het is nog een lange weg en we zullen geduld moeten hebben.

Lieve Max, manneke, we bewonderen je vechtlust en doorzettingsvermogen, groter dan wat ik ooit bij iemand heb gezien. Weet dat we allemaal met je meeleven, je bent onze kanjer.