Een tijdje geen nieuwe update geweest... hier het hoe en waarom

Op donderdag avond en nacht is de toestand van onze Max heel ernstig geworden. Er was een serieuze mogelijkheid dat het fout zou gaan en hij de infectie niet te boven zou komen. Max zijn toestand was kritiek. Hij was zeer ernstig ziek. Met name die vrijdag waren ze bang dat hij het niet zou halen na een nacht waarin iedereen alle zeilen bij moest zetten en ze continue aan zijn bed stonden en moesten ingrijpen met bijstellen van beademingsapparatuur en een 10 tot 15-tal medicijnen die hij continue krijgt toegedient.

Die vrijdag in de loop van de middag kregen ze hem eindelijk stabiel; slecht, maar toch stabiel zodat hij op dat moment niet verslechterde. Ondertussen was duidelijk dat het om een bloedvergiftiging ging (streptococcus) waarvoor ze die dag ervoor al begonnen waren met antibiotica toedienen. De vrijdag avond was eigenlijk verder een rustige dag waarin hij zonder veel bijsturen stabiel bleef. Later die nacht sloeg het toch weer om. Ook dat hebben ze in de loop van zaterdag ochtend weer bij kunnen sturen. Wat is het toch een kanjer, ons manneke.

Vanaf dat moment is hij stabiel, redelijk koorstvrij en heel langzaam wat aan de beterende hand. Hij ligt aan de beademing, krijgt een spierverslapper en continue een tiental medicijnen. We hebben 4 dagen en 3 nachten op het UMCG gebivakeerd om zo veel en dicht mogelijk bij ons manneke te zijn. Marilie was al die tijd bij opa en oma in Drachten waar ze het gelukkig goed naar de zin heeft (al die aandacht die ze daar krijgt); opa en oma, bedankt voor alles wat jullie doen.

Max wordt nu morgen (maandag) middag geopereerd. Hij is de infectie nog wel niet helemaal teboven (bloedmetingen geven een daling van 119 naar 37 in de afgelopen 24 uur) maar langer wachten geeft ook grote risiko's. Nu met deze infectie moeten zijn nieren, lever en andere organen harder werken om de infectie te doorstaan. Echter ze krijgen te weinig bloed aangeleverd doordat het hart van Max het bloed meer naar de longen stuurt dan naar het lichaam. Er kan dus nu heel snel blijvende schade ontstaan aan de organen (evt zelfs uitvallen van organen). Er is al geconstateerd dat de lever heel erg hard moet werken. Dat is dus nu het grote dilemma van heel het medische team: te snel opereren is opereren met infectie met alle gevolgen van dien (Max heeft al zo weinig bij te zetten) en te laat opereren is blijvend letsel aan de organen... Ook kan hij dan in de tussentijd nog andere infecties oplopen of een longontsteking of zelfs maar een verkoudheid kan dan al fataal worden.

Morgen is dus een zeer spannende en emotionele dag voor Max en voor ons. Daar hij de infectie nog niet volledig onder controle heeft en hij kritiek geweest is, kunnen ze ons geen garanties geven of het allemaal goedkomt. Wij hopen natuurlijk dat ons lieve en allermooiste mannetje van de hele wereld Max de operatie en het herstel daarna goed doorstaat en dat het allemaal goedkomt. Hij is tot nu toe wel een enorme kanjer! Een vechtertje, ons manneke.... Dus we hopen maar op het beste!