Direct na mijn geboorte is mijn naam door mijn ouders bekend gemaakt. Ik heet officieel Marilie Madeleine Alise Jana van Tits. Mijn roepnaam is Marilie!

Marilie betekent 'Ster van de Zee'.

Marilie is een combinatienaam van de stamnamen 'Maria' en 'Elisabeth'.

De betekenissen daarvan zijn van oudsher respectievelijk: 'Ster van de Zee / bitterheid' en 'God is mijn eed;'

Mijn tweede Franse naam Madeleine betekent 'vrouw uit Magdala'. Magdala is een plaatsje aan de zee bij Gennesareth. De naam Madeleine is een variant van de Hebreeuwse naam 'Magdalena'.

Mijn derde naam Alise is een vernoeming naar mijn oma, mijn Mama's moeder. Mijn oma heet Alie. Zelf schrijft ze dat al jaren als Aly. Officieel heet mijn oma Aaltje Grietje. Van Alie hebben mijn Papa en Mama 'Alise' gemaakt. De namen Alise en/of Alie komen van de naam 'Adelheid'. De betekenis van deze naam is: 'van edele afkomst'.

Mijn vierde naam Jana is een vernoeming naar mijn opa, mijn Mama's vader. Mijn opa heet Jan. Van Jan hebben mijn Papa en Mama 'Jana' gemaakt. De namen Jana en/of Jan zijn een verkorte vorm van de naam 'Johannes'. De betekenis van deze naam is: 'Jahweh is genadig'.

Mijn achternaam is Van Tits. Dat is de achternaam van mijn Papa. De naam Van Tits stamt af van de naam Derksen. Derksen is de meest voorkomende vorm van de patroniemen, die op basis van de Germaanse (voor)naam Diede(rik) is gevormd. Er zijn vele overige vormen van achternamen, die hierop zijn gebaseerd. Van Tits is er een van. De betekenissen zijn 'zoon'; en/of 'machtig en rijk onder het volk'.

Zo! Meer valt er toch echt niet te vertellen over mijn naam. Behalve dan, dat ik wel een 'echt' prinsesje ben, met zo'n mooie lange naam wink